Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2007

Ο Δίας στον Αιγόκερω!


Του Γιώργου Ματσάγγου

Στις 18 Δεκεμβρίου 2007 στις 22.11 ο Δίας ξεκινά στη διέλευσή του στον Αιγόκερω, όπου θα παραμείνει ολόκληρο το 2008. Ο Δίας, ο πλανήτης της επέκτασης μέσα στο ζώδιο της συντήρησης λαμβάνει χαρακτηριστικά «συντηρητικού επαναστάτη». Αντιτίθεται σε οτιδήποτε είναι κατεστημένο καθώς φλερτάρει τον επαναστάτη Ουρανό μέσα από το ζώδιο του Ιχθύ και συναντά τον αναγεννησιακό Πλούτωνα μέσα στον Αιγόκερω. Από την άλλη πλευρά το τρίγωνο με τον συντηρητικό Κρόνο βοηθά έτσι ώστε οι αλλαγές που αναμένονται, να έχουν μακροπρόθεσμο χαρακτήρα και να επουλώσουν τις πληγές που άνοιξαν τα προηγούμενα χρόνια ο πόλεμος και η παράνοια της μονοκρατορίας των Εθνών, μέσα από ριζοσπαστικές λύσεις.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Μαζί με μια σειρά άλλων αστρολογικών επιρροών, προμηνύονται μεγάλες αλλαγές και εξελίξεις που θα επηρεάσουν όλο τον κόσμο. Λίγες ώρες αργότερα οι Δεσμοί της Σελήνης αλλάζουν ζώδιο και από τον άξονα Ιχθύων – Παρθένου που βρίσκονταν από τον Ιούνιο του 2006, περνούν στον άξονα Υδροχόου – Λέοντα όπου θα παραμείνουν μέχρι τον Αύγουστο του 2009. Οι μεγάλες αυτές πλανητικές αλλαγές – ακολουθεί και η είσοδος του Πλούτωνα στον Αιγόκερω – δείχνουν ότι μπαίνουμε σε μια νέα εποχή πραγμάτων που θα έχουν αντίκτυπο σε όλη την ανθρωπότητα. Τα σενάρια είναι πολλά, εμείς όμως θα περιοριστούμε στην ανάλυση του επεκτατικού πλανήτη Δία στο συντηρητικό ζώδιο που κυβερνά ο πλανήτης Κρόνος. Πολλοί αστρολόγοι θεωρούν θετικό το γεγονός ότι ο Δίας μετά το ζώδιο που κυβερνά (Τοξότης) μπαίνει στο ζώδιο της πτώσης του (Αιγόκερως), καθώς τα «μεγάλα λόγια» που ειπώθηκαν όσο ο Δίας ήταν στον Τοξότη, πρέπει τώρα να γίνουν πράξεις. Στην αντίθετη περίπτωση, όσοι έδωσαν υποσχέσεις που δεν τηρήσουν, θα κληθούν να απολογηθούν.

Ας θυμηθούμε λοιπόν σημαντικά πολιτικά γεγονότα στην Ελλάδα που έφεραν έντονες αλλαγές τα οποία καθόρισε το πέρασμα του Δία στον Αιγόκερω που γίνεται κάθε δώδεκα χρόνια:

Στις 20/9/1961: Παραιτήθηκε η κυβέρνηση Καραμανλή. Η χώρα οδηγήθηκε σε εκλογές από την υπηρεσιακή κυβέρνηση του στρατηγού Δόβα. Την ίδια μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ίδρυσε την Ένωση Κέντρου.

Στις 21/3/1972: Απομακρύνεται ο Ζωϊτάκης από την αντιβασιλεία και την θέση του παίρνει ο Γ. Παπαδόπουλος.

Την 1/9/1984: Παραιτήθηκε για λόγους υγείας ο Ε. Αβέρωφ από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και την θέση του κατέλαβε ο Κ. Μητσοτάκης.

Στις 15/1/1996: Παραιτείται για λόγους υγείας ο Ανδρέας Παπανδρέου και την θέση του καταλαμβάνει ο Κ. Σημίτης.

Παρατηρούμε λοιπόν ότι κάθε δώδεκα χρόνια που ο Δίας είναι στον Αιγόκερω έχουμε αλλαγές στις ηγεσίες είτε των κυβερνήσεων είτε των κομμάτων. Ο Αιγόκερως αντιπροσωπεύει τον συντηρητισμό αλλά και τον καπιταλισμό και πάντα όταν ο Δίας είναι στον Αιγόκερω οι κυβερνήσεις ρέπουν προς τον συντηρητισμό.

ΤΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Στο ωροσκόπιο της Ελλάδας ο Δίας βρίσκεται στην 6η μοίρα του Αιγόκερω (στον 8ο οίκο) σε ακριβές τετράγωνο με τον Πλούτωνα στην 6η μοίρα του Κριού (στον 11ο οίκο). Ο 8ος οίκος αντιστοιχεί στο τέλος των πραγμάτων (θάνατος φυσικός ή τυπικός), στο ανώτατο υπουργικό συμβούλιο, στο ασφαλιστικό σύστημα, στις οικονομικές σχέσεις με ξένες χώρες, ενώ ο 11ος οίκος αντιστοιχεί στην Βουλή. Κάθε φορά λοιπόν που ο Δίας μπαίνει στον Αιγόκερω, ενεργοποιεί το γενέθλιο τετράγωνο Δία – Πλούτωνα που υπάρχει στον χάρτη της Ελλάδας με αποτέλεσμα να «πεθαίνει» το παλιό για να «γεννηθεί» το καινούργιο.

Τι μπορούμε άραγε να προβλέψουμε για το 2008; Πως θα λειτουργήσει αυτή την χρονιά ο Δίας και τι είδους αλλαγές θα φέρει στην Ελληνική πολιτική σκηνή; Ήδη και στα δυο μεγάλα κόμματα επικρατεί μια κρίσιμη κατάσταση και οι αλλαγές φαίνεται να είναι πολύ κοντά. Παρά το γεγονός ότι ο Δίας από τον Αιγόκερω θα σχηματίσει μέσα στο 2008 θετικές γωνίες με τον Κρόνο αλλά και με τον Ουρανό, με την είσοδό του στον Αιγόκερω στις 18/12 σχηματίζει αντίθεση με τον ανάδρομο Άρη στον Καρκίνο. Όλα δείχνουν ότι πρόκειται να υπάρξουν ανακατατάξεις σε βουλευτικές έδρες, διαγραφές ή αποχωρήσεις κομματικών στελεχών. Όλα τα σενάρια είναι πιθανά, ακόμα και η προσχώρηση κορυφαίων στελεχών από το ένα κόμμα στο άλλο… Αλλαγές φυσικά θα σημειωθούν και σε άλλους τομείς που υπάγονται στην δικαιοδοσία του Δία, όπως είναι ο κλήρος (αλλαγές στην ιεραρχία), τα δικαστήρια (αλλαγές σε ανώτατα στελέχη) αλλά και στο ασφαλιστικό.


1 σχόλιο:

Δινονόη είπε...

Α εντάξει, αφου πλέον ο Δίας μπήκε στον Αιγόκερο ολα βαινουν καλως. Διότι είχα μια τρομερη αγωνια για το που θα την βολεψει ο Διας φετος.