Τετάρτη 18 Ιουνίου 2008

Κι ακόμη δεν έχει παραιτηθεί κανείς!


Λίγες ώρες μετά την άγρια δολοφονία του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου, ο υφυπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Χηνοφώτης έκανε πολλά υποσχόμενες δηλώσεις κάτω από το σπίτι του θύματος στο Παγκράτι. Απευθυνόμενος στην κοινή γνώμη υποστήριζε ότι η αστυνομία βρίσκεται πολύ κοντά στον δράστη. Ολοι μας τον πιστέψαμε. Αμ τι! Σιγά μην δεν τον έβρισκε η αστυνομία τον δράστη. Και πέρασαν οι ώρες και πέρασαν οι μέρες. Και η αστυνομία διέρρεε διάφορες πληροφορίες, άλλοτε σωστές και άλλοτε ανοησίες μόνον και μόνον για να συντηρηθεί η αιμοδιψούσα τηλεοπτική κοινωνική παρτίδα του έλληνα. Βλέπετε, δεν έχουν τυχαία το θέμα στις τηλεοράσεις, τα μηχανάκια της AGB τρελλαίνονται! Και σε αυτό το παιχνίδι έπαιξε από την πρώτη στιγμή και η ΕΛΑΣ!

Και πέρασαν οι μέρες και έσκασε το θέμα με τα δύο αδελφάκια από την Ορεστιάδα. Απαγωγή! Και μετά, έσκασε η «βόμβα» ότι τα είχε πουλήσει η μάνα! Εντάξει, είπε η αστυνομία. Αφού τα έχει πουλήσει η μάνα, θα τη βρούμε την άκρη. Και όλες αυτές τις ώρες που η ΕΛΑΣ διέρρεε πληροφορίες στις τηλεοράσεις της AGB για τον Σεργιανόπουλο, τα παιδάκια κλεισμένα στο ασανσέρ προσπαθούσαν να πάρουν ανάσα. Αραγε, γιατί ανησυχούσαν; Αφού ο κύριος Χηνοφώτης το είχε δηλώσει από την πρώτη στιγμή ότι η ΕΛΑΣ είναι κοντά στον δράστη της δολοφονίας Σεργιανόπουλου. Και να οι διαρροές και να κάποιοι αστυνομικοί συντάκτες να υπερηφανεύονται για το πολύ καλό έργο της αστυνομίας και να τα δυο παιδιά από την Ορεστιάδα να προσπαθούν να βρουν οξυγόνο και να μη βρίσκουν!

Στο τέλος πέθαναν. Γιατί καμμιά μάνα δεν τα αγάπησε και δεν τα προστάτεψε, γιατί καμμιά κοινωνία δεν τα πήρε στα σοβαρά και γιατί καμμία αστυνομία δεν τα αναζήτησε. Παιδιά ενός κατώτερου Θεού; Υπάρχει ανώτερος και κατώτερος Θεός; Να ρωτήσουμε τους κυρίους που βρίσκονται κοντά στον δράστη του Νίκου Σεργιανόπουλου! Αλλά αυτός ήταν μάγκας. Διάλεξε μια ζωή που γούσταρε, έπινε ότι γούσταρε, δεν ενοχλούσε και δεν έδινε λογαριασμό σε κανέναν. Δεν ξέρω αν πέθανε όπως γούσταρε, αυτός μόνον ο ίδιος το ξέρει. Πίστευε στον δικό του Θεό και το σέβομαι. Αλλά, αυτά τα παιδάκια δεν είχαν καν προλάβει να ζήσουν όπως γουστάρουν και να κάνουν ό,τι γουστάρουν! Καμμία πολιτεία δεν υπήρξε γι' αυτά; Καμμία κοινωνική οργάνωση από αυτές που επιδοτούνται αδρά από την πολιτεία δεν υπήρξε να ρίξει μια ματιά; Εφυγαν και το πολύ πολύ να απολυμάνουν το ασανσέρ για να μη βρωμάει στους ενοίξους. Αηδιάζω και φοβάμαι! Ομως, δε φοβάμαι τόσο ώστε να μην υψώνω τη φωνή μου για να αναρωτηθώ: καλά, κανείς δεν είχε την ψυχή να παραιτηθεί; Σε τί έφταιξαν αυτά τα παιδάκια; Μήπως, αν ανήκαν σε καμμιά πλούσια και επομένως κοινωνικά αποδεκτή ομάδα του πληθυσμού, οι τηλεοράσεις θα τα έπαιζαν πρώτη είδηση; Ποιο ήταν το έγκλημά τους; Οτι γεννήθηκαν σε μια φτωχογειτονιά από μία φτωχομάνα;
Η ότι εξαφανίστηκαν σε μία περίοδο που η αστυνομία είναι κοντά στο δολοφόνο του Νίκου Σεργιανόπουλου; Τελικά, δεν υπάρχει μόνον φθηνό και ακριβό γάλα, αλλά δυστυχώς φθηνή και ακριβή ζωή! Τουλάχιστον, εκεί που πήγαν ας τα προστατέψει κάποιος που εδώ δεν τόλμησε να το κάνει! Κι ας είναι η ψυχούλα τους ήρεμη! Κατά τα άλλα, ντροπή!

Δεν υπάρχουν σχόλια: